Adejuve

Cilondok Pasirsalam Mangunreja Tasikmalaya

TATAKRAMA BASA

 

 

Tatakrama Basa Sunda

Undak usuk basa atawa tatakrama basa dina basa Sunda kakara aya sabada nincak abad ka 17, nya éta sabada budaya mataram katut basa Jawana asup kana budaya Sunda. Ieu hal bisa kabuktian dina prasasti jeung naskah buhun nu ditulis saméméh abad 17 (upamana Batutulis, Kawali, Carita Parahyangan, Amanat Galunggung, jsb) henteu ngagunakeun Undak Usuk Basa.

Mun dijeiun pola saperti kieu: Baca lebih lanjut

Iklan

27 Mei 2011 Posted by | Basa Sunda | | Tinggalkan komentar