Adejuve

Cilondok Pasirsalam Mangunreja Tasikmalaya

BUBUKA PANGAJARAN

BUBUKA PANGAJARAN

ku Adejuve

Bubuka  dina proses pembelajaran mangrupa hal nu kacida pentingna. Bubuka kudu direka-reka sangkan ngajadikeun siswa kataji jeung resep kana pangajaran nu rek dilaksanakeun.

Dumasar pangalaman, aya sababaraha teknik nu bisa dijadikeun bubuka pangajaran, nya éta:

1. Pre tes nu interaktif ngagunakeun teknologi informasi

Wangun pertanyaan pikeun pretes kdu disiapkeun heula saméméhna ngagunakeun software husus. Hot potatoes jeung wondershare quiz maker bisa digunakeun. Ieu cara tangtu baris ngirut murid, tapi merlukeun media LCD Proyektor tur computer/laptop. Pertanyaanna oge wangunna rupa-rupa (pilihan ganda, TTS, menjodohkan, melengkapi kalimat, multiple response, click map, sequence jsb). Tampilanna oge bisa direka-reka, misalna siswa ngeklik jawaban nu salah, kekecapan atawa kalimat nu muncul bisa “aduh lepat, teu acan leres, sanes eta waleranna, jeung sajabana”. Waktu oge bisa diatur, mun siswa lila ngajwabna baris aya tulissan “lami teuing jang/neng” atawa kalimah lian nu geus dijieun samemehna.

Software hot potatoes jeung wondershare quiz maker bisa di download dina link di handap

hot potatoes

hotpot.uvic.ca

wondershare quiz creator

quizcreator.html

2. Carita-carita motivasi

Carita-carita motivasi jeung carita nu ngandung hikmah baris ngajdikeun focus kana eta carita, saterusna tangtu siwa baris focus kana pangajaran. conto carita motivasi tiasa didownload id handap

motivasi_bab1

3. Video motivasi

Video motivasi bisa idgunakeun pikeun bubuka pangajaran. Conto video motivasi

4. Carita-carita lucu

24 Juni 2011 - Posted by | Administrasi Guru |

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: