Adejuve

Cilondok Pasirsalam Mangunreja Tasikmalaya

babasan paribasa

Babasan nya éta ungkara dina wangun kecap kantétananu susunanna geus matok sarta ngandung harti injeuman.

Paribasa nya éta ungkara dina wangun kalimah anu geus matok, maksudna geus puguh, biasana ngandung harti babandingan atawa siloka lakuning hirup manusa.

Conto babasan:

  • Panjang leungun
  • Gedé hulu
  • Jam karét
  • Peujit koréseun

Conto paribasa:

  • Adat kakurung ku iga
  • Agul ku payung butut
  • Jati kasilih ku junti
  • Biwir nyiru rombéngeun

23 Februari 2011 - Posted by | Basa Sunda |

Belum ada komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: