Adejuve

Cilondok Pasirsalam Mangunreja Tasikmalaya

Warna Kecap

warna kecap dina basa sunda:

wanda kecap pancen

Kecap panambah nya éta kecap pancén anu umumna jadi panambah kana unsur puseur dina wangunan frasa taributif, jaba ti éta ogé aya nu jadi katerangan dinaklausa.

ü Panganteb, pikeun ngantebkeun babagian kalimah anu dipentingkeun

ü Panganteur, pkeun nganteurkeun kecap pagawéan, sakapeung ngnteurkeun kecap sipat.

ü Panahap, pikeun nuduhkeun tahapan kayaan atawa sipat hiji barang, umumna dibarengan kecap sipat.

ü Panangtu, pikeun nuduhkeun sesebutan, nangtukeun, milang, jeung ngawatesanan kecap barang

ü Aspék, pikeun nuduhkeun lumangsungna kajadian boh geus réngsé boh can réngsé

Modalitas, pkeun nuduhkeun sikep panyatur kana situasi nu karandapan

 Kecap panyambung nya éta kecap pancén nu gunana pikeun nyambngkeun babagian kalimah

ü  Satata, pikeun nyambungkeun babagian kalimah anu satata

ü  Sumélér, pikeun nyambungkeun anu teu satata, antara indung kaimah jeung sélér kalimah

ü  Papasangan, pkeun nyambungkeun babgian kalimah satata, biasana sok papsangan cicingna di awal jeung di tengah klausa

ü  Anteuran, pikeun nyambungkeun babagian kalmah dina alinéa atawa paragraf.

Kecap pangantet nya eta kecap pancen nu gunana pikeun ngantetkeun caritaan kana katerangan, ilaharna cicing hareupeun kecap barang. Contona: di, dina, ka, ti, jiga, ku, iwal, nepi ka, keur, jaba, ka.

Kecap panyeluk nya eta kecap pancen pikeun ngebehkeun ngungkapkeun rasa panyatur. Contona: wah, ih, euleuh, nuhun, aduh, hag siah..

Pedaran warna kecap (power point) tiasa di download di handap

WARNA KECAP

About these ads

31 Maret 2011 - Posted by | Basa Sunda |

3 Komentar »

  1. boleh coopy paste kan,, warna kecapnya buat tugas,,,

    Komentar oleh marhamah | 4 April 2011 | Balas

    • silahkan bosss….

      Komentar oleh adejuve | 7 April 2011 | Balas

  2. sok pa lah aya materi naon deuui?

    Komentar oleh idham | 5 April 2011 | Balas


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 180 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: